fbpx
 
 
 

Ubesvarte spørsmål?

Hånende tegninger og videoer er flere ganger blitt laget av profeten Muhammed (fred være med ham). Den muslimske verden reagerer med avsky, mens den vestlige verden skriker ytringsfrihet og forsvarer karikaturene på liv og død. Denne gangen gikk det så langt at Charlie Hebdo som trykket disse tegningene ble drept. Hvorfor reagerer muslimer så mye på disse tegningene? Er det virkelig så ille at Profeten (fred være med ham) blir karikert? Er det ikke en del av ytringsfriheten?

I all tid har man fundert over hvorfor det finnes ondskap og lidelse i verden hvis Gud eksisterer. Man skulle tro at hvis Gud finnes, ville Han ha fjernet alt ondt, eller hva?

Mange tviler ved Guds eksistens fordi de tror på evolusjonsteorien, men motbeviser denne teorien Gud? Kan man tro på både evolusjonen og Gud? Er det enighet blant forskere om denne teorien? Er teorien fakta ifølge filosofien av vitenskap?

Vi kan ikke se Gud, men det er mye vi ikke kan se som vi erkjenner eksistensen av, fordi vi kan se resultatet av det.

Noen påstår at universet alltid har eksistert og dermed mener de at det ikke finnes noen skaper av universet. For å underbygge det at universet har en begynnelse, kan vi bruke mange filosofiske og induktive argumenter som gjør det klart at universet må ha begynt å eksistere.

Universet er finjustert på en helt ubegripelig måte som gjør at liv kan eksistere. Dette er for de fornuftige mennesker et klart tegn på Guds eksistens. Det er allikevel noen som forsøker å bortforklare denne finjusteringen, men har de egentlig noen rasjonelle argumenter?

En vanlig påstand om Guds eksistens er at utsagnet «hva enn som begynner å eksistere har en årsak», er falskt og dermed ugyldiggjøres det kosmologiske argumentet for Guds eksistens. Denne påstanden har oppstått på grunn av de tilsynelatende observasjonene i kvantevakuum; at subatomære hendelser oppfører seg spontant uten noen årsaker. I lys av denne vanlige påstanden kan det legges frem noen innvendinger.

Noen ateister hevder at størrelsen på universet er et tegn på dårlig design, men ligger det noe sannhet i denne påstanden?

0
Delinger

Liker du artikkelen?

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

0
Delinger